BeLife

BeLife logoPMC/Fysiotherapie De Hoek heeft de eerste trainingen voor BeLife goed afgesloten
De eerste trainingen zijn afgerond en de resultaten zijn erg positief te noemen. De werknemers die de training hebben gevolgd zijn allemaal zichtbaar verbeterd en kunnen beter functioneren in hun dagelijkse leven en bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Na een intakegesprek worden de deelnemers een dag getest door verschillende zorgverleners. BeLife werkt hiervoor nauw samen met verschillende specialisten. Zo bestaan de BeLife behandelteams uit diverse ervaren zorgprofessionals zoals revalidatieartsen, inspanningsfysiologen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, GZ-psychologen en care-managers met een medische opleiding.

Na de screenings-dag wordt besproken of er voldoende indicatie bestaat om een training te gaan volgen. Om het lichaam optimaal te kunnen laten presteren worden cliënten getraind en gecoacht naar het hoogst haalbare resultaat. Het zorgteam is gericht op herstel op basis van maatwerk en de aanpak is heel persoonlijk, waarbij de intensieve begeleiding vergelijkbaar is met die van een topsporter.

Sinds begin juni 2015 is PMC/Fysiotherapie De Hoek een samenwerking aangegaan met BeLife. Deze organisatie houdt zich bezig met re-integratietrainingen en revalidatie voor particulieren, ondernemers en medewerkers met langdurig fysieke en/of psychische klachten. Er moet een verwijzing zijn, waaruit blijkt dat een multidisciplinaire interventie is geindiceerd, door een bedrijfsarts, huisarts, medisch specialist of revalidatie-arts. Het fysieke deel van het revalidatietraject in deze regio brengt BeLife inmiddels onder bij PMC/Fysiotherapie De Hoek.

Revalidatiezorg
De revalidatiezorg valt onder de basisverzekering en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Indien er wordt voldaan aan de criteria, wordt het programma volledig vergoed vanuit de zorgverzekering. Met uitzondering van het wettelijk eigen risico.

Revalidatiezorg van BeLife is gepersonaliseerd maatwerk:

  • diagnostiek vanuit hoogwaardige expertisecentra met medische- en paramedische professionals
  • één integrale professionele aanpak
  • behandelprogramma in een behandelcentrum zo dicht mogelijk bij de eigen woon-en/of werkomgeving, waar onder deskundig toezicht trainingen worden uitgevoerd
  • intensief programma gericht op actieve en snelle deelname aan werk of algemeen dagelijks leven
  • gerichte coaching op zelfredzaamheid en duurzame gedragsverandering
  • begeleiding door een (vitaliteits)coach tijdens het programma

Meer weten? Neem contact op met Hans Kok of Ronald van Duin van PMC/Fysiotherapie de Hoek via 0181 624 210.