Looptraining Ikazia/Maasstad

Wat is het Netwerk looptraining Erasmus MC Rotterdam
Een samenwerkingsverband van praktijken fysiotherapie, verspreid over Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden met de afdeling Vaatchirurgie van het Erasmus MC Rotterdam. Dit samenwerkingsverband is einde oktober 2009 gestart met als doel optimale zorg te garanderen bij mensen met loopstoornissen tgv claudicatio intermittens (etalagebenen).

Voor wie is het netwerk bedoeld
Alle cliënten die een verminderde loopafstand hebben agv pijn in het gebied van het bekken e/o benen en waarvan de vaatspecialist na onderzoek heeft bepaald dat de oorzaak van de klachten door een verminderde doorbloeding van de benen zijn ontstaan.
PMC De Hoek is voor Spijkenisse de praktijk welke de looptraining uitvoert.

Fysiotherapiepraktijk De Hoek maakt deel uit van een samenwerkingsverband van praktijken fysiotherapie, verspreid over Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden, met de afdeling Vaatchirurgie van het Erasmus MC Rotterdam het Maastad ziekenhuis. Deze samenwerking is gestart met als doel optimale zorg leveren bij mensen met loopstoornissen t.g.v. claudicatio intermittens (etalagebenen).
ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Zo kan er onderling voldoende overleg plaatsvinden over de voortgang van de behandeling en de wensen en doelen van de cliënt.

De behandeling bestaat uit gesuperviseerde looptraining, leefstijladvies en coaching. Het doel van de looptraining is het vergroten van de loopafstand. Er wordt ook aandacht besteed aan leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

De looptraining wordt bij ons in de praktijk gegeven aan de locatie Scholeksterhoek en in het Deltasportcentrum. Dit gebeurt onder begeleiding van speciaal geschoolde fysiotherapeuten.