Claudicatio klachten

Claudicatio Net
Onze praktijk participeert in een samenwerkingsverband van praktijken fysiotherapie, verspreid over Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden, met de afdeling Vaatchirurgie van het Erasmus MC Rotterdam. Deze samenwerking is gestart met als doel optimale zorg leveren bij mensen met loopstoornissen t.g.v. Perifeer Arterieel Vaatlijden (claudicatio intermittens).

De praktijk is ook aangesloten bij ClaudicatioNet. Het ClaudicatioNet is een geïntegreerd landelijk zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Zo kan er onderling overleg plaatsvinden over de voortgang van de behandeling en de wensen en doelen van de patiënt.

De behandeling bestaat uit gesuperviseerde looptraining, leefstijladvies en coaching. Het doel van de looptraining is het vergroten van de loopafstand. Er wordt ook aandacht besteed aan leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl. De looptraining wordt bij ons in de praktijk gegeven aan de locatie Scholeksterhoek en in het Deltasportcentrum, onder begeleiding van speciaal opgeleide fysiotherapeuten.