Medische trainingstherapie

Bij een deel van onze cliënten zijn de klachten van het houdings- en bewegingsapparaat veroorzaakt door een slechte conditie, door een slechte coördinatie of stabiliteit van bepaalde spiergroepen. Deze cliënten adviseren wij om actief mee te werken aan hun herstel en de medische training te gaan volgen die wij geven in DeltaSport centrum. De training bestaat uit het begeleiden van de cliënt bij het verbeteren van zijn coördinatie, conditie, stabiliteit, bewegingsgevoel, en verbeteren van inzicht in het functioneren van hun eigen lichaam.

Via een op maat gemaakt trainingsschema en onder wekelijks coaching van de fysiotherapeut wordt de client vertrouwd gemaakt met reacties van het lichaam op de fysieke prikkels van het trainingsschema. Tijdens de coachingsgesprekken wordt geëvalueerd wat de voorgaande training voor reacties heeft opgeleverd, of de cliënt de oefeningen goed uitvoert en geeft waar nodig correcties noodzakelijk zijn. Indien nodig wordt het schema aangepast. De cliënt gaat in die week nog minstens 1x trainen met het individueel trainingsschema. De frequentie van minstens 2x per week is noodzakelijk om de doelen te behalen.

Omdat bij trainen pas na 2-3 maanden trainingseffecten te verwachten zijn wordt in principe afgesproken om 3 maanden te gaan trainen. Deze actieve aanpak past goed in de huidige manier van denken waarin de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt steeds belangrijker wordt.

Foto -> Optrainen na een voorste kruisband operatie tot terugkeer in de hoofdselectie.