Belife: MSR (Medisch Specialistische Revalidatiezorg)

BeLife logo

Dit product wordt binnen Spijkenisse en haar directe omgeving uitsluitend door onze praktijk uitgevoerd.
In de jaren dat fysiotherapie praktijk De Hoek cliënten heeft gescreend en behandeld blijkt dat er soms cliënten zijn waarbij het vooraf gewenste en besproken doel onvoldoende wordt behaald.
Vaak zijn het cliënten die langdurig bestaande en/of regelmatig terugkerende klachten hebben en daarmee al bij meerdere zorgverleners zijn geweest zonder een voor hen bevredigend resultaat.

Herkent u zich in deze cliënt dan is er een andere manier om uw hulpvraag te beantwoorden nl. door middel van het uitvoeren van een MSR-traject.

Een MSR is een Medisch Specialistische Revalidatiezorg-traject.
Een MSR-traject wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering (natuurlijk blijft het eigen risico van toepassing), maar vaak heeft u deze al volledig verbruikt aan elders geleverde basiszorg.
Indien u hier klikt wordt een brief geopend waarin wordt uitgelegd wat dit MSR-traject inhoudt en op welke wijze een aanmelding voor dit traject moet gebeuren.

Op de site van www.belife.nl onder tabblad programma's en van www.fysergo.nl onder tabblad Fysergo > aanmelden MER is meer informatie te vinden over de MSR.

Na een uitgebreide screening/ intake in een diagnostisch centrum gedurende van een dag wordt bekeken of u in aanmerking komt voor een MSR-traject en welke zorgverlener(s) het traject gaan uitvoeren.
Het fysieke deel, een training om de fysieke belastbaarheid te gaan verbeteren, wordt binnen Spijkenisse en haar directe omgeving uitsluitend door onze praktijk uitgevoerd. De fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid voor de uitvoering van deze interventie.
Voor de volgende indicaties kunt u al terecht:

  • complexe houdings- en bewegingsapparaat klachten
  • oncologische revalidatie,
  • COPD en longaandoeningen
  • chronische pijn en/of psychosomatische stoornissen.

Heeft u nog vragen dan willen wij die graag beantwoorden.

Wij zijn blij dat we nu eindelijk een behandeling tot onze beschikking hebben om deze groep cliënten te kunnen helpen.