Muscle Sound

Muscle Sound


PMC de Hoek is gestart met Muscle Sound. De Sunweb wielerploeg van Tom Dumoulin en voetbalclub Excelsior werken er al mee. Het is een klein echo apparaat waarmee we de beschikbare energie (glycogeen) in spieren kunnen meten. Door dit regelmatig te meten en te analyseren krijg je informatie over de mate getraindheid en hoe je er op dat moment voor staat. Ben je klaar om te presteren, of voldoende hersteld na inspanning of blessure? Hoe is het verloop en herstel van de spier, hoeveel energie gebruikt de spier bij inspanning? 

Nadat er gemeten is worden de resultaten in een persoonlijk gesprek besproken, hierin wordt ook meegenomen wat je kan doen om de spierkwaliteit te verbeteren om uiteindelijk zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Dus ben je aan het trainen voor de marathon of een nader sportief doel, dan is Muscle Sound hier de perfecte tool voor. Je kan er voor kiezen om eenmalig te laten meten, of om gedurende je trainingstraject een aantal metingen te doen, zodat je de training aan kan passen en bij kan stellen naar de getraindheid van de spieren en huidige spierkwaliteit. De prijs voor één meting is 34,50€ en wanneer er drie keer wordt gemeten is het 90€. Andere pakketten zijn bespreekbaar, bijvoorbeeld voor sportverenigingen.

Naast het inzetten bij sporters kan je met Muscle Sound ook een Body Composition meting doen. Deze meting geeft informatie over het vetpercentage in spieren en kan helpen bij het creëren van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Ook bij deze meting zal er in een persoonlijk gesprek advies gegeven worden omtrent persoonlijke doelen.
Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op: 0181-624210, 0181 630312, info@fysiotherapiedehoek.com of via het contactformulier via de website.