Directe toegankelijkheid

Wist u dat... u niet meer eerst langs uw huisarts hoeft te gaan om een verwijsbriefje te halen voor een bezoek aan de fysiotherapeut?

Directe toegangDit houdt in dat u niet meer eerst naar de huisarts toe moet om een verwijsbriefje te gaan halen. U kunt direct contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor een intake. Naar aanleiding van screening zal de fysiotherapeut in overleg met u afspreken wat het vervolg is.

Indien wij een indicatie voor fysiotherapie hebben vastgesteld, dan zal direct een vervolg afspraak gemaakt worden of er wordt direct een aanvullend onderzoek gedaan. In geval van twijfels over de indicatie en/of de noodzaak voor aanvullende informatie, zullen wij u eerst doorverwijzen naar de huisarts met het verzoek om verder onderzoek te doen, zodat bekeken kan worden of er redenen zijn te vinden om wel of niet te gaan behandelen.

Let op: Als u bij de huisarts/specialist bent geweest en die heeft u doorverwezen dan is het verwijsbriefje van de huisarts/specialist wel noodzakelijk.